torsdag 3. januar 2013

Underkastelse

Kjære Fru Luna, i mange religioner er overgivelse og tilbedelse regnet som en viktig øvelse. Hvorfor er det slik? For et moderne menneske virker det gammeldags og reaksjonært å skulle lagge seg flatt ned for å vise at man  underkaster seg noen andre.  Det er jo på den måten maktmisbruk oppstår? Det kan da ikke være noe vi skal fortsette med i Den nye tid?

Akk, kjære venner. Om dere bare hadde underkastet dere oftere! Underkastet dere totalt og hengivent de Lover som dere er en del av, og som dere ikke på noen måte kan unnslippe. Underkastet dere de Universelle sannheter om hvem dere er og hva dere er en del av. Så ville dere se at underkastelsen er et helt adekvat uttrykk for denne sammenhengen: Dere betyr ingenting. Dere betyr ingenting, og ingenting dere gjør spiller noen rolle. Dere betyr ingenting uten den store helheten. Ingen av oss gjør det. Ingen av oss har noen som helst betydning. Ingen av oss kan nemlig endre på den altomfattende Kjærligheten som Universet består av. Ingenting av det dere gjør kan endre på det Guddommelige i deres natur. Derfor betyr det ingenting hva dere gjør.

Og det er nettopp her frigjøringen ligger, kjære venner. Frigjøringen ligger i å erkjenne dette. Og når dere gjør det, vil underkastelsen komme svært naturlig – og som en lettelse.

Vi forstår at dette kan høres merkelig ut for deres menneskelige sinn. Vi forstår at dere har gått en lang, lang runde hvor dere har prøvet ut alle former for makt og underkastelse, frivillig og ufrivillig.

Utnyttelse av makt og tvungen underkastelse er dog svært langt fra det vi snakker om her, kjære venner. Vi snakker om gleden over å kaste seg ned  i tillit til de Universelle lover. Fryden over å oppdage at du ikke behøver å bære noenting. Ingenting du bærer på endrer den Evige kjærlighet og det du kommer fra. Du kan kaste alt fra deg, glemme det, og i stedet kaste deg ned i ærbødighet, tillit, respekt og fryd over å oppdage at alt du trodde var nødvendig, er helt bortkastet.

Vi vil gjerne råde dere til å forsøke dette. Vi vil gjerne la dere få kjenne gleden av den symbolske underkastelsen som ligger i ritualene de store Mestere i tusenvis av år har ønsket å lære dere. Kjenn fred i hjertet, for eksempel slik dere gjør når dere mediterer i deres verden, og legg deg stille og rolig ned. Med ansiktet ned og armer og ben strakt ut. Ligg slik og tilbe de Evige lover. Kjenn hvor godt det gjør. Ta i mot frigjøringen i dette.

Dere vet nå at ingen av dere står over hverandre. Det er bare noen av deres Mestere som har stilt seg til rådighet for at dere skulle få kjenne denne gleden av dette. Vi vet hvem de er – og det er store sjeler som ikke har tatt i mot det slik et maktglad menneske ville gjøre, men som en frigjort sjel som stiller seg til rådighet for deres underkastelse. For at dere skulle få den fysiske erfaringen i tillit til noe annet enn dere selv.

Gode venner. Nå har dere kommet dit at dere forstår at det er det guddommelige i dere selv dere egentlig underkaster dere.

Ingenting gleder oss mer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar